OMGEVING

Hier vind u een overzicht van alle faciliteiten die Camping La Chapelle u te bieden heeft.

STEDEN EN DORPEN

Souterraine

La Souterraine; middeleeuwse centrum, met als erfgoedpareltje van de stad, de Notre- Damekerk. Dicht bij de kerk verrijst de monumentale Saint-Jeanpoort uit de 13e eeuw, een overblijfsel van de oude stadswal.

Aubusson

Aubusson; Als hoofdstad van de tapijtindustrie en gelegen langs de oever van de rivier de Creuse, biedt de stad Aubusson haar bezoekers een belangrijk bouwkundig erfgoed dat getuigt van haar rijk verleden.

SaintLeonardDeNoblat

Saint-Léonard-de-Noblat; gelegen in het hart van de Vienne, op de weg naar Santiago de Compostella, is een charmante middeleeuwse stad die zijn rijk bouwkundig erfgoed heeft bewaard. Doorheen de pleintjes en stegen ontdekt de wandelaar mooie, oude huizen en ook een schitterende romaanse collegiale uit de 11e en 12e eeuw, verhoogd met een opmerkelijke klokkentoren.

Gargilesse-Dampierre

Gargilesse-Dampierre; ook vandaag nog trekt de pittoreske charme van het plaatsje schilders, beeldhouwers en kunstambachtslieden aan, getuigen daarvan de ateliers en galerijen die over het dorp verspreid liggen.

Saint-Benoit-du-Sault

Saint-Benoit-du-Sault; Geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk, kan men het middeleeuwse stadje Saint-Benoît-du-Sault het beste al kuierend ontdekken, langs de weergang, de stadswallen, de steegje tussen oude huizen, de versterkte poort, het belfort en de romaanse kerk.

Argenton

Argenton-sur-Creuse; Met als bijnaam het Venetië van de Berry, vertoont het stadje Argenton-sur-Creuse een pittoresk karakter met typische oude huizen met galerijen en balustrades die zich spiegelen in het water van de Creuse.

Limoges2

Limoges; Als hoofdstad van het porselein en de regio Limousin heeft de stad Limoges mooie getuigen van haar verleden weten te bewaren en haar geschiedenis van meer dan 2000 jaar oud.

Markten

In de volgende plaatsen in de omgeving zijn de wekelijkse ochtendmarkten;

  • Gueret: donderdag en zaterdag (hele dag)
  • Ahun: woensdag
  • Lavaveix-les-Mines: donderdag
  • Bourganeuf: woensdag
  • Aubusson: zaterdag
  • Boussac: donderdag
  • Felletin: vrijdag
Markt

Cultuur

0

1

2

3

4

5

6

7

0

NATUUR

Randonnee2

Wandelen

Vanaf de camping kunt u een van de drie wandelroutes volgen rondom La Chapelle-Taillefert. Deze routes zijn tussen de 5 en 16 km. Het is natuurlijk ook mogelijk om een van de vele andere uitgezette routes te volgen rondom Gueret. Kijk voor een uitgebreid overzicht op de site van Mons de Guerets.

Velo

Fietsen

Voor de getrainde fietser zijn er prachtige uitgezette mountainbikeroutes in de omgeving. Het gebied is heuvelachtig, dus houdt rekening met redelijke hoogteverschillen, maar dit biedt natuurlijk prachtige uitzichtpunten en vergezichten. Kijk hier voor de 6 beste fietsroutes in de buurt van de camping.
Of kijk op de website van Mons de Gueret voor een overzicht van alle fietsroutes.

Courtille

Etang de Courtille

Dit grote meer, midden in Gueret, is een heerlijke plek om op hete dagen te vertoeven. Je kunt rondom het meer wandelen, maar er zijn ook diverse activiteiten te doen zoals kano, waterfietsen, paddle, skate-park, speeltuinen, etc.

Lac Du Paradoux

Parken en meren

Val Maubrune is een veelzijdige landschapstuin. Via wandelpaden loop je door de prachtige natuur met een veelzijdigheid aan soorten planten en bomen. Geopend in juli en augustus van vrijdag t/m maandag 14h30-19h.
Lac de Vassivière; bij dit gigantisch meer van 1000 hectare met 45 km aan oevers, waan je je even in ‘klein Canada’.
Lac de Saint-Pardoux ligt op een uur rijden vanaf de camping. Hier is genoeg te doen om er een dagje uit van de maken; zwembad, klimpark, waterskiën, zeilen, of gewoon lekker op het strandje liggen of een wandeling maken.